5 порад, як харчуватися під час місячних

Всі знають, що таке ПМС і які від нього наслідки. Однак подолати синдром, що супроводжує «червоні дні календаря», можна за допомогою правильного раціону.

1. Не ласощі, а складні вуглеводи.

Під час «цих» днів в крові різко падає рівень цукру. Не дивно, що нас тягне на солодке. Але надмірне споживання шоколаду та інших кондитерських виробів не тільки не втамовує тягу, але і погано позначається на здоров’ї. Повірте, зайві кіло — менше із зол, яке таїть в собі захоплення солодким. Для того, щоб стримати апетит і відновити рівень цукру, в цей період краще вживати бобові, крупи, цільнозернові хлібці і борошняні вироби з твердих сортів злакових, фрукти і овочі. Складні вуглеводи і натуральні цукри допоможуть Вам впорається з проблемою і зміцнити здоров’я.

2. Не жирна їжа, а ненасичені жири.

Відомо, що в «критичні дні» потреба в жирній їжі зростає мінімум в 4 рази. Однак м’ясо, копчення і їжа з фаст-фудів стимулює додаткову вироблення естрогену. Це порушує і без того хиткий гормональний баланс, через що нам стає ще гірше. Замінити важкі ліпіди допоможе їх корисний аналог — ненасичені жири. Їх багато в морській рибі, горіхах, бобах, оливках і оливковій олії.

3. Кальцій.

Дефіцит кальцію помітний відразу. Особливо сильно нестача цього мікроелемента проявляється у тих, хто погано переносить період ПМС і під час місячних, відчуває сильні болі .  Він виражається в схильності до депресії, частих змінах настрою, мігрені, судомах. Для того, щоб зняти неприємні симптоми, рекомендується налягати на банани, кисломолочні продукти і додавати в їжу трохи товченої яєчної шкаралупи.

4. Магній.

Магній є одним з життєво необхідних продуктів для нормальної роботи організму. Він надає тонізуючий, загальнозміцнюючий та антиоксидантний ефект. Також він прекрасний антидепресант. Магній міститься в мигдалі, бобових, капусті та інших зелених листових овочах, лимонах, абрикосах,  гречаній крупі і бананах.

5. Вітамін В6.

Насправді цей вітамін є комплексом корисних речовин, які взаємодіють між собою. Він стимулює оновлення і поліпшення складу крові, полегшує синдром токсикозу і болю, знімає нервову напругу, надає антиоксидантний ефект. Цей вітамін містять висівки, сердечка, печінка, нирки, дині, капусти, молоко, яйця і яловичина.